Verwijder het harige uiteinde van de bosui, spoel af onder de kraan en snijd de bosui in dunne ringen. Spoel de lamsoor en ijskruid ook af onder de kraan en laat goed uitlekken. Hak vervolgens grof.
Verhit een scheutje olijfolie in een (kleine) pan en bak hierin de bosui gedurende 1 minuut. Voeg de lamsoor, ijskruid en tijm toe en roerbak mee gedurende 1 minuut.
Schenk de hete groente boulion in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens gedurende 5 minuten doorkoken.
Draai het vuur uit, voeg de hennepzaad toe en pureer de zilte soep met behulp van een staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met peper en (weinig) zout.
Eet smakelijk!
Bettys Kitchen: Ze zien er beiden grappig uit, maar ik ben ondertussen helemaal verkocht aan lamsoor en ijskruid. Lamsoor is een perfect alternatief voor spinazieblad en heerlijk door de salade. IJskruid ziet er niet alleen prachtig uit door de schitterende ‘kristallen), maar proeft ook nog eens heerlijk en zilt. Echt een unieke smaak.