Logo Marc Foods

Nieuws

2 jul. 2021
10 apr. 2020
Zilte belevings tour zomer 2020 en inspiratiedag met Marc van Rijsselberghe
12 mrt. 2019
Katja Staring van het blog DailyGreenspiration maakte deze mooie foto van onze zilte producten in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Behalve een foto schreef zij ook een foodblog met lekkere recepten. Lees hier het stukjes uit het blog van Katja.
10 dec. 2018
Klimaatsverandering, migratie, ontwaarding van grond zijn allemaal gevolgen die met de wereldwijde verzilting te maken hebben. Hierdoor neemt de vraag naar ontwikkeling en praktische kennis over verzilting wereldwijd toe. Door meer dan 12 jaar ervaring te bundelen onder Saline-Farming kunnen onze consultants deze vragen veel beter bedienen.
14 nov. 2018
De Brandpunt+ uitzending van 13 november 2018
8 nov. 2018
Zilte landbouw biedt een duurzame oplossing voor een wereldwijd probleem. ICCO's partner Saline Farming uit Texel doet al jaren onderzoek naar deze innovatieve aanpak die verzilte grond weer productief maakt. Hun zilte aardappels zijn dit najaar te koop bij Ekoplaza. En op zaterdag 10 november kunt u bij Ekoplaza* kennismaken met deze innovatie!
3 sep. 2018
De Zilversmidsboet is een oude boet. Hij staat al op de eerste kadastrale kaart van Texel, opgemeten in 1828. Zijn naam dankt hij aan de toenmalige eigenaar, de zilver- en goudsmid Gerrit Kikkert (1803-1886) uit Den Burg. Kikkert was ook boer en penningmeester van het toenmalige waterschap.
10 nov. 2016
Bijzonder toch! Dat Economische Zaken MarcFoods kiest voor het nieuwste magazine met het thema voedsel, 8x verrassende ontwikkelingen. Klik verder om het e-magazine te bekijken.
18 okt. 2016
Gisteren was Marcfoods in het TV-programma VPRO koken met van boven. Bekijk hier het gehele fragment terug.
16 jun. 2016
Mooie blog van Roux Communicatie: Heb je wel eens zilt in je mond geproefd? Het is een smaaksensatie! Steeds meer (hobby)koks gaan aan de slag met zilte groenten en aardappelen. Op de Food Professional Day kookte Joram Timmerman er mee. Op Texel timmert Marc van Rijsselberge van MarcFoods flink aan de weg met zilte aardappelen en groenten als lamsoor en ijskruid. En tijdens Texel Culinair hebben ze ook al eens een wedstrijd gehouden rond koken met zilte ingrediënten. Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Lees dan snel verder!
15 mrt. 2016
TV programma Groen Licht: Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is hard aan het trainen voor de Olympische Spelen. Het water is zijn speelveld, maar ook zijn grote kopzorg: hij maakt zich zorgen over al het plastic dat in de oceanen drijft. Dorian heeft laten weten de waterkwaliteit in Rio ‘walgelijk vies’ te vinden. Samen met de Plastic Soup Foundation zet hij zich in voor schonere oceanen. Geertje van Rijsselberghe, de moeder van Dorian, maakt aardappelpannenkoeken van zilte aardappels.
21 jan. 2016
De Zilte Revolutie zet door! Ook in Amerika is er aandacht voor onze zilte aardappel. In dit artikel vragen ze zich af of DE zilte aardappel 'the next big thing' wordt. Super al die aandacht. Inmiddels wordt er hard gewerkt om ook in Bangladesh lokale boeren de zilte landbouw te leren, zodat zij hun gezinnen kunnen blijven voeden.
14 jan. 2016
MarcFoods is samen met AC Loogman & Zonen BV aanwezig op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle.
9 dec. 2015
Het zeekoolseizoen gaat officieel van start! Afgelopen weekend gingen de eerste orders de deur uit. Wil je indruk maken met je gerecht? Maak het dan af met zeekoolstengels of spruiten! Uiteraard 100% biologisch!
19 nov. 2015
Lamsoor, zeekraal, ijskruid en aardappelen allemaal heerlijke zilte groente maar wat kun je er nu precies mee? Mijn idee is om het zo simpel mogelijk te houden aangezien de zilte groenten van zichzelf al heerlijk smaken en je het zilte van de groenten op deze manier zo goed mogelijk kan proeven. Ik heb het recept zelfs zo eenvoudig gehouden dat er veel van Marc van Rijsselberghe van Marcfoods in zit en een beetje van mezelf;-)
Copyright © 2021, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.