Logo Marc Foods

Made by Ellen; Lamsoor, Zeekraal & IJskruid met vis

Lamsoor, zeekraal, ijskruid en aardappelen allemaal heerlijke zilte groente maar wat kun je er nu precies mee? Mijn idee is om het zo simpel mogelijk te houden aangezien de zilte groenten van zichzelf al heerlijk smaken en je het zilte van de groenten op deze manier zo goed mogelijk kan proeven. Ik heb het recept zelfs zo eenvoudig gehouden dat er veel van Marc van Rijsselberghe van Marcfoods in zit en een beetje van mezelf;-)

Zoals je onlangs al kon lezen was ik op culinaire tour op Texel. Ik kreeg onder ander een heel fijn tasje met allemaal zilte groenten mee naar huis. Verder zat er ook nog een potje zeekraal mayonaise bij. Eenmaal thuis was er erg weinig tijd en wilde ik deze prachtige verse groente ook niet te lang laten liggen. Toen kwam ik op het idee voor deze hele simpele maaltijd. Eigenlijk kun je het niet eens echt een recept noemen. Maar ontzettend lekker was dit wel!

Daarom deel ik dit gerecht heel graag met je om te laten zien dat als het nodig is het ook ├ęcht heel snel kan. Het enige is dat je nog heel even zal moeten wachten met het bereiden van dit gerecht aangezien het zilte groenten seizoen van begin mei tot begin september/oktober loopt. Maar je kan voor dit gerecht de zilte groenten natuurlijk ook vervangen voor bijvoorbeeld verse spinazie. En heb je geen zeekraal mayonaise in huis? Dan kun je ook heel goed bearnaisesaus van goede kwaliteit gebruiken.

Klik hier voor het recept.

Kijk voor meer inspiratie en heerlijke recepten eens op de website van Ellen: www.madebyellen.com

Copyright © 2021, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.